Перейти до вмісту

Перша лекція у 2024-2025 навчальному році

      2-го вересня у  коледжі відбулася лекція для  студентів -першокурсників: «Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ!».
    Ми радо вітали в нашій родині нових здобувачів фахової передвищої освіти, студентів груп першого курсу: 133, 16од, та 42а, а також студентів, які поповнили групи другого курсу: 131, 132, 14од, 15од, 40а, 41а та студентів груп 25с і 26с, які вступили до коледжу після закінчення професійно-технічних училищ та ліцеїв.
    «Новий 2024/2025 навчальний рік розпочинається в умовах війни, у часи, коли Україна вистояла у протистоянні з однією з найпотужніших армій світу, заплативши за це тисячами людських життів, втративши частину своєї території, проте не забуваймо, що в  усі часи освічену людину поважають.     Навчання – це прихований скарб, це світ знань про людей та їх оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити, перемагати. Упевнений, що зерна науки зростуть у ваших юних душах урожаєм мудрості та натхнення.
    Нехай світлим, радісним і плідним буде кожен ваш день, кожен крок.», – звернувся до присутніх студентів та викладачів заступник директора з виховної роботи Анатолій Володимирович Каблов.
     Девізом лекції був вислів: «Може, десь земля є краща й вища, а над нею – небо золоте, та мені найкраща та, де вишня, та, де вишня мамина цвіте!»
   Сьогодні Україна у небезпеці, тому кожному з нас необхідно плекати в собі патріотичні почуття, гартувати волю і силу, вірити у світлу долю України, шукати для наслідування приклади героїзму і патріотизму в історичному минулому та в сьогоденні. Наші воїни мужньо захищають неподільну, соборну Україну, тому моральний обов’язок кожного громадянина зробити все можливе для Перемоги над агресором.
      Пам’ятаємо та шануємо  наших  захисників, які смертю хоробрих завершили свій життєвий шлях на полі бою, згадали поіменно кожного загиблого випускника нашого коледжу.
    Студенти й викладачі стали активними учасниками «Діалогів про війну», що відбулися в рамках заходу.
    Війна, як ніколи, згуртувала українську націю, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній є спільною метою всього українського народу. Викладачі та студенти коледжу не стоять осторонь: волонтеримо, донатимо, виховуємо підростаюче покоління свідомих українців.
    На завершення лекції Анатолій Володимирович побажав всім віри і впевненості у завтрашньому дні, міцного здоров’я, успіхів і злагоди у новому 2024/2025 навчальному році.
    З вірою в перемогу студенти вирушили в пізнавальну подорож країною знань, вмінь і навичок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *