Перейти до вмісту

Навички першої психологічної допомоги

    19 вересня для студентів 2-го курсу ВСП “Фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну Поліського національного університету” відбулися три тренінги за участю психологинь благодійної організації ADRA.
Юлія Залуцька провела тренінг на тему: “Навички першої психологічної допомоги”.
    Метою тренінгу було надати студентам теоретичні знання та практичні навички надання першої психологічної допомоги людям, які пережили стресову ситуацію, або кризу. Допомогти студентам розвинути емпатію, вміння слухати та підтримувати інших, а також ефективно реагувати на емоційні потреби людей у складних ситуаціях.
    Студенти поглибили свої знання про психологічну допомогу,проявляли комунікативні навички, збільшили впевненість у своїх силах надати ефективну допомогу людям у складних ситуаціях.
    Тренінг на тему:«Як зберегти психічне здоров’я під час війни», який провела психологиня ADRA Катерина Зинчак, був спрямований на підтримку підлітків у складних умовах воєнних дій. Програма охоплювала техніки самодопомоги та адаптацію до нових реалій. Студенти дізналися, як зберігати внутрішній спокій, розвивати стійкість до травматичних ситуацій та підтримувати психічне здоров’я через практичні методики релаксації, саморефлексії та взаємопідтримки. Під час тренінгу студенти виготовили браслети.
    Тренінг допоміг учасникам зміцнити психологічну стійкість і знайти способи адаптації до кризи.
    За участю психологині ADRA Олени Козак відбувся тренінг для студентів на тему: “Конфліктність та агресивність”.
    Метою цього тренінгу було допомогти студентам: зрозуміти природу конфліктів та їх причини, розпізнавати прояви агресивної поведінки як у себе, так і в інших.Виробляти навички ефективного управління конфліктами та конструктивного спілкування. Розвивати емоційний інтелект та вміння співпереживати. Сформувати стійкість до стресу та підвищити рівень самооцінки.
    Після тренінгу студенти зможуть краще розуміти себе та інших, будувати конструктивні відносини з оточуючими, ефективніше вирішувати конфліктні ситуації, зменшити рівень стресу та тривоги. Дякуємо нашим гостям та маємо плани на подальшу співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *